FRIVILLIGHEDSKONFERENCE 2014

Tværfaglig konference - ”Alle kan være med til skabe mønsterbrydere” 

Konference torsdag 27. november 2014 i Spinderihallerne, Spinderigade 11 G, 7100 Vejle. Program fra kl. 10.00 til 16.00.

Deltagere i konferencen er frivillige, der arbejder med børn, unge og familier, erhvervslivet, fagfolk fra Vejle kommune og andre, der gør en indsats for at forbedre vilkårene for udsatte børn og unge.

Konferencen er arrangeret af Spinderihallerne og foreningen ”Barnets Stemme”.

Formålet med konferencen er at civilsamfundet, erhvervslivet og Vejle Kommune sammen inspirerer hinanden og tænker ud af boksen – og tager nye idéer og viden med hjem, som kan bruges i vores fælles fremtidige arbejde med at forbedre vilkårene for udsatte børn og unge.

Tilmelding lukket.
Hent program for frivillighedskonferencen som pdf her

Program
10.00 Leder af Spinderihallerne, Lene Lawaetz, byder velkommen
10.05 Dan Skjerning, formand for børne- og familieudvalget
10.10 Anita Fogh, Frivillighedsrådet, om kommunens frivillighedsmålsætninger
10.20 Sanne Juhler Hansen, fortæller om ”kunsten som drivkraft for social forandring”
10.30 Lisbeth Zornig, fhv. formand for Børnerådet, om udsatte børn, unge og deres familier

Temagrupper kl. 11.00 til 12.30 - Gruppe vælges ved tilmelding.

Temagruppe 1: ”Erhvervslivet som partner - sammen kan vi mere”
Erhvervslivet har mere og mere fokus på socialt ansvar i virksomhederne. Det er dog meget få virksomheder der arbejder struktureret og aktivt med social ansvarlighed. Hvordan kan der skabes en win-win situation for virksomheden og samfundet? Hvilke partnerskaber kan der opstå og hvordan kan CSR og frivilligheden hænge bedre sammen? Susanne Larsen (tidligere adm. direktør for SAS og tidligere præsident for Røde Kors) går i dybden med sine bud på erhvervslivet og frivillighedens muligheder for at partnerskaber bedre kan opstå.

Temagruppe 2: ”Sådan redder du et barn”
Hver år taber samfundet titusinder af børn, som vokser op i udsatte hjem med vanskelige kår. Hvordan kan offentlige institutioner, frivillige organisationer og almindelige mennesker omkring børnene gøre den forskel, der skal til for at den lille pige med svovlstikkerne ender som en prinsesse? Lisbeth Zornig Andersen kommer med et bud på opskriften til en børnestrategi, der kan gøre forskellen på et rigt og produktivt liv og et liv i samfundets skygge. Hun trækker på sine egne erfaringer med afsæt i sin opvækst, som hun har beskrevet i bogen "Zornig - vrede er mit mellemnavn."

12.30- 13.30 Frokost.
Husk at bestille ”mønsterbryderplatten” til kr. 70 kr, ved tilmelding, hvis du ønsker den. Betales i Caféen på dagen. Medbragt mad kan også nydes på stedet.

13.30-16.00 Konference og oplæg

13.30 Maria Holm Bækgaard, Centerleder Frivillig Center & Selvhjælp Vejle, om det lokale frivillighedsarbejde.
13.45 Susanne Larsen, fhv. præsident for Røde Kors, om frivilligt arbejde, erhvervslivets rolle og samarbejdet med kommunen.
14.15 Plenum som opsamling på dagen: Hvad nåede vi?
15.45 Afslutning på konferencen.
16.00 Besøg udstillingen ”Barnets stemme – kunst og livskraft”.
Alle, der har lyst, går med på Vejle Kunstmuseum, hvor billedkunstner Lene Juhler viser rundt og fortæller om sin kunst og temaet ”mælkebøttebørn”.

Hvis du har spørgsmål om konferencen, er du velkommen til at kontakte Socialfaglig konsulent Sanne Juhler Hansen på mail: sanne@juhlerhansen.dk eller mobil: 2132 2616.

Send link til

Email

Favorit

Facebook

Flere