1000 Traner i Spinderihallerne - et fælles foldeprojekt

Trane

Ifølge gammel japansk tro bringer det lykke at folde 1000 papirtraner – og hvem har ikke brug for både tro og lykke i denne mærkelig tid? 1000 fugle er sjældent noget den enkelte kan overskue, men alle kan folde én.

Så, hva’ nu hvis vi gjorde det hver især i Vejle? Og, hva’ nu hvis vi sammen, til Pap & Papir festivalen i september, kunne stå at kigge op i en trane-himmel - hvis ikke af 1000, så i hvert fald af ”rigtig mange” papir-traner – foldet af borgere i Vejle som en fælles tro på en lysere tid? 

Fold, fold og fold! Få hele familien til at folde!

”Himlen” over Spinderihallerne er faktisk allerede reserveret – nu venter vi bare på dine, mine og hele Vejles traner!
Fra tirsdag de. 16. februar kan du på SPHs facebook se en video, hvor kunstner og designer Lucy Read viser, hvordan du folder en papirstrane af et hvilket som helst stykke firkantet papir. Frem til september, vil vi med jævne mellemrum booste videoen på vores fb sammen med fotos af den voksende trane-himmel i Passagen i Spinderihallerne.

Vi håber på, at Spinderihallerne meget snart kan åbne dørene for både folk og fugle. Og ind til da: Fold, fold, fold og få også alle andre i din familie, nabolag, skole, arbejdsplads og omgivelser til at folde! Og når verden igen åbner, flyver I fluks afsted med én, 10 eller flere fugle i favnen til Spinderihallerne, hvor vi hænger dem op på himlen i hovedindgangen.

Hvis du vil være med:


Se hvordan du folder en papir-trane i videoen nedenfor
- Fold en trane, skriv dit navn på og vent på lysere tider.
- Tag meget gerne en selfie m. trane og upload på SPHs facebook – så er vi i gang!
- Fold en trane mere, og én til, og en til og få venner og familie til at gøre det samme.
- Aflever din(e) trane(r) i Spinderihallerne når vi åbner igen – du vil få det at vide før vi selv gør!
- Kom til tranehimmel-fest og fernisering til Pap&Papir festivalen i september.

Imens vi folder….


For at holde gang i produktionen, booster vi med jævne mellemrum vores folde-video og jeres fotos. Men, vi vil også lade tranen genopstå i forskellige versioner. Vores FabLab har fx lovet, at de vil lære os, hvordan man kan sætte lys og måske endda også bevægelse til sin papir-trane.

Hvis du har en sjov idé til en papir-trane med et twist, så kontakt Eva Sommer Hansen i SPH. Tlf 2250 2492 – evsha@vejle.dk.