Har du en god historie om Spinderihallerne?

Spinderihallerne arbejder lige nu på en ny udstilling, som fortæller husets historie fra industrikompleks til kreativt og fællesskabende hus. Udstillingen skal blandt andet fortælles af de mange, som har eller har haft deres gang i huset. Har du en god fortælling om Spinderihallerne – det kan være, at du arbejdet i Spinderihallernes bomuldsindustri, været en del af kunstnermiljøet op gennem 90érne eller bare har en helt særlig fortælling eller fotos, som du vil dele med os?

Spinderihallernes historie er både lang og mangfoldig og rummer spændende fortællinger om Vejles transformation fra industri- til vidensby. En fortælling om udvikling, innovation og fællesskab, som stadig er i gang. Lige siden det oprindelige bomuldsspinderi åbnede i 1896, har hallerne dannet rammen om udvikling og innovation. Først var det de innovative iværksættere, som bragte bomuldspinderiet til Vejle. Og sidenhen et hav af medarbejdere, som i den grad medvirkede til at sætte Vejles Vestby på landkortet. I 80’erne kom en ny type iværksættere til Spinderihallerne - nemlig de kunstnere der begyndte at arbejde i de tomme industribygninger, og som overtog dem i takt med at bomuldsindustrien flyttede ud. I dag er en stor del af Spinderihallernes DNA stadig iværksætteri og innovation. Og i høj grad også fællesskaber, hvor områdets beboere samles om alt lige fra havefællesskaber til fællesspisninger og de både nye og gamle kreative håndværk. 

Den lange og fascinerende historie fortjener at blive fortalt. Derfor arbejder vi lige nu med en permanent grafisk udstilling i hallerne fortalt af borgerne selv.  

"Spinderihallerne har en meget interessant historie ift. hele bomuldsindustriens udvikling og det markante aftryk, det har sat i Vejle. Samtidig imponerer bygningerne de fleste, når de træder ind i hallerne, farveriet eller Kedelbygningen og oplever sammensmeltningen af den gamle industri og et moderne innovationsmiljø. Derfor vil vi gerne, at alle der kommer i hallerne skal kunne dykke ned i industriens historie og bygningernes forvandling", fortæller Anne Schødts, der er chef for Spinderihallerne. 

Derfor har vi brug for din hjælp.

Spinderihallerne vil meget gerne høre fra alle, der på én eller anden måde har haft en tilknytning til Spinderihallerne. Måske har du selv arbejdet i hallerne og har en personlig fortælling om den tid. Måske har du billeder fra tiden i 80’erne hvor kunstnere indrettede små atelier i de kolde og rå haller. Uanset hvad din historie er, så vil vi meget gerne høre den. 

Du kan skrive til kommunikationsmedarbejder Emma Laycock på emlla@vejle.dk. Du er også velkommen til at besøge os i hallerne tirsdag d. 11/5 kl. 15, så giver vi en kop kaffe og en småkage (tilmelding på nævnte mail). 

De gamle Spinderihaller