Spinderihallerne Sysler

Er du vild med kreativt håndarbejde? Længes du også efter at møde nye spændende mennesker og dyrke fællesskabet? Så er Spinderihallerne Sysler lige noget for dig!

Spinderihallerne Sysler er et kreativt fællesskab for dig der elsker at hækle, strikke, brodere mv., dig der vil dyrke en ny interesse og dig der længtes efter at bryde isolationen og møde mennesker ovenpå Corona! Spinderihallerne Sysler er et fællesskab for ALLE! Vi drømmer om mødes fysisk omkring det kreative håndarbejde når Danmark åbner igen, men indtil da vil fællesskabet starte op online. Til en start vil vi gerne invitere alle i Vejle Kommune til at brodere Corona-ord online under kyndig vejledning fra brodøse Lif Rosenkvist. Sammen kan vi finde fællesskabet i en anderledes tid! Hvilket Corona-ord fra din dagligdag, vil du vælge? Vi glæder os til at sysle sammen!

Vi begynder syslerne med at lære at brodere. I videoen her kan du høre brodøse OffentLif fortælle om sin passion for broderi. 

Broderi og håndarbejde er alt andet en kedeligt – det er nærmest kun fantasien der sætter grænsen! OffentLif kan blive inspireret til at brodere på nærmest hvad som helst; et filtunderlag fundet i en container, gamle lysduge og lommetørklæder fra genbrugsen, en tehætte osv.

Signe Marie er stifter af Fairywork og lever som performance kunstner af at bringe magi og eventyr ud til børn og voksne – then Corona happened. AFLYST er det ord der bedst beskriver det sidste år for Signe Marie; ”Det er blevet mere reglen end undtagelsen at ting bliver aflyst, så man må tænke alternativt”. Se og hør Signe Marie og OffentLif tale om broderi og Corona her.

Få styr på broderi-teknikken med disse videoer: 

Korssting

Kædesting

Lif-sting

Mød Alexander! Alexander er pedel-elev i Spinderihallerne. Han er mega sej og har aldrig prøvet at brodere før, men som han siger; ”Jeg udforsker nye sider af mig selv, så jeg vil gerne prøve det der broderi”. Alexanders store passion er rockmusik, men her under corona har han også fået øjnene op for mange andre musikgenrer. Se med her og find ud af,  hvad Alexanders corona-ord er?

Der er kommet mange gode bud på Corona-ord fra jeres hverdag. Mangler du stadig et Corona-ord, så kan du finde lidt inspiration i videoen her!

Kæmpe high-five til Nanna, som besøgte Lif i sysel-stuen! Nanna er typografi nørd og vild med ord – og selvom hun aldrig har prøvet at brodere før, var hun frisk på en udfordring og at lege med ord på en ny måde. 

Spinderihallernes online fællesskaber er gjort muligt gennem en filantropisk bevilling fra Realdania

  • Bettina Thoft Jensen

    Servicedesigner og konsulent for fællesskaber

    Send e-mail
    mobil 23 37 54 97