UDSTILLING // LYS I MØRKET

Åbning tirsdag d. 27/10

Udstillingen "Lys i mørket" kan ses i Spinderihallerne fra tirsdag d. 27 oktober frem til d. 20 november

 

Om udstillingen 

”Et lys-fotografi er som et maleri”, siger Mogens Roy-Nielsen. ”Det tager tid og kræver en forudgående idé om den historie eller stemning, du ønsker at formidle. I modsætning til den endeløse serie af spontane fotos, som vi tager med vores digitale apparater”.

Et lys-foto skydes i absolut mørke – eneste lyskilde er en lommelygte, som ”maler” motivet frem ved at bevæge sig langsomt henover de dele, som fotografen ønsker belyst – resten vil forblive i mørke. Det kræver stor tålmodighed, også af modellen, som ikke må bevæge sig - det kan snildt tage helt op til 3 minutter at skyde et enkelt billede.

Ud over ”lys-malerierne”, består udstillingen af modedesigner Adel Babas håndsyede kjoler og beklædningsgenstande, som du genfinder på mange af fotografierne – med Adel selv som model. Alle kjoler er skabt af genbrugsmaterialer.

Med disse festlige og fejende rober ”maler” Adel Baba også et lys i mørket – både med sit ekstravagante materialevalg, men også på det symbolske plan ved i sit design at forholde sig kreativt og skabende til mørket i skikkelse af den nuværende corona-krise. Og lægger vi det hele sammen, aner vi måske også en personlig fortælling om lys og mørke.

 

Adel Baba og Mogens Roy Nielsen mødte hinanden til en foto-event i Spinderihallerne i oktober 2019. Mogens Roy Nielsen har de seneste år arbejdet seriøst med lys-fotografiet. Adel Baba, der oprindeligt er fra Jordan, bor i dag i København, hvor han drømmer om et liv som selvstændig designer med eget brand. Billederne er taget i Spinderihallerne – om natten! -  med den årlige Pap & Papir-udstilling som kulisse.