App sætter fokus på vores personlige klimaaftryk

Vejle Kommune inviterer borgerne med på en klimarejse, der kan gøre det lettere for os alle at nedbringe udledningen af CO2 i hverdagen. Vejles Klimarejse begynder i app'en Deedster.

Drømmer du om at gøre en forskel i hverdagen for klimaets skyld, men mangler inspiration og gode idéer? Så skal du måske med ombord på Vejle Kommunes klimarejse Deedster.

Torsdag 14. november går kommunens klimarejse i luften med app'en, Deedster, der sætter skub i udviklingen imod bæredygtig livsstil og forbrug. Klimarejsen er samtidig en konkurrence for de teams, der deltager.

Det engelske ord "deed" betyder gerning og hentyder altså til de gode gerninger, vi gør af hensyn til klimaet.

 Store ambitioner for klimaet

- Klimaet er den helt store dagsorden i disse år - både globalt, men også helt lokalt her i kommunen, hvor vi har store ambitioner på området. Vi blev tidligere i år optaget i DK2020, der skal sætte skub i at implementere Parisaftalens mål i Danmark. Og sidste år vandt Deedster energidelen af Resilience Business Cup. Det er denne app, vi nu vil afprøve for at se, om den kan hjælpe til, at vi hver især kan nedbringe vores udledning af CO2, siger Karl Erik Lund, formand for Natur- og Miljøudvalget.

Det tager kun 5 minutter...

Deedster hjælper dig til at sætte fokus på, hvad dit forbrug og din livsstil rent faktisk betyder for dit personlige klimaaftryk.

Hver dag modtager du via app'en gode idéer og forslag til, hvordan du kan reducere din klimapåvirkning. Samtidig bliver du inspireret til at gå nye bæredygtige veje.

De aktiviteter, app'en lægger op til, kræver ikke større indsatser end, hvad der svarer til ca. 5 minutter hver dag. Når konkurrencen er slut, skal hver deltager desuden deltage i en 5 minutters evaluering.

Vinderteam belønnes

Klimarejsen skydes i gang ved et kick-off arrangement torsdag den 14. november kl. 17.30 i Spinderihallerne.

Rejsen er samtidig arrangeret som en konkurrence mellem teams og varer fire uger frem til 12. december, hvor det team, der har klaret sig bedst i konkurrencen, offentliggøres og belønnes med en bæredygtig middag for hele teamet.

Vil du være med?

  • Du skal finde et team på minimum 5 personer
  • Udnævn en holdkaptajn og giv jeres team et navn.
  • Tilmeld dit hold på www.vejle.dk/klimarejse. Deadline for at tilmelde dit team er onsdag den 13. november 2019.
  • Download app'en Deedster i AppStore eller Google Play.
  • I forbindelse med det store kick-off torsdag den 14. november kl. 17.30, modtager din holdkaptajn et kodeord dagen før, så I kan komme godt i gang med jeres klimarejse.
  • Klimarejsen varer en måned, hvor du og dit team udfører gode klima-gerninger gennem app'en, der hjælper jer med at spare på CO2.
  • Under klimarejsen kan I via app'en følge med i, hvor meget CO2 I og de øvrige teams sparer.

FAKTA

  • Vejles Klimarejse arrangeres af Teknik & Miljø, VIFIN og og Spinderihallerne og indgår som en del af EU-projektet Shaping Fair Cities, der sætter fokus på udvalgte verdensmål i kommuner i 8 europæiske lande. Projektet er finansieret af EuropeAid.
  • Deedster vandt sidste år energidelen af Resilience Business Cup, der fandt sted i Spinderihallerne i oktober 2018. De vandt i kategorien Energi.
  • Resilience Business Cup er en konkurrence og konference, som samler startups, store virksomheder, Vejle Kommune og det internationale netværk "100 Resilient Cities". Formålet er at finde løsninger på nogle af de udfordringer, som verden står overfor.

Cuppen blev holdt første gang i 2018 og satte fokus på Vejle Kommunes udfordringer inden for Vand, Energi og Social Resiliens.

Kontaktinformation

Karl Erik Lund, formand for Natur- og Miljøudvalget, tlf.: 21 54 83 37

Jette Vindum, projektleder i Teknik & Miljø, tlf.: 24 76 63 33