Designkayaks på Springboard®

Outdoorvirksomheden DesignKayaks med base i Vejle indtog scenen til Connect Denmarks tilbud SPRINGBOARD®, hvor virksomheden fik sparring fra et ekspertpanel på en strategisk udfordring, de havde defineret forud for deres deltagelse.

DesignKayaks

Hanne og Søren Groth Telling, stifterne og ejerne af DesignKayaks, har derfor over tre gange mødtes med Finn Bødtker, aktivitets- og netværkschef i Connect Denmark for at forberede sig på SPRINGBOARD®.

Det var Hanne, der fik tippet om at tage kontakt til Connect Danmark, da hun efter at have afsluttet et iværksætterforløb i Spinderihallerne i Vejle stod og havde behov for uvildig og professionel sparring på deres strategiske udfordring: Hvordan kommer de bedst muligt udover Danmarks grænser – og får internationaliseret deres business?

"Når man starter op, så er al form for sparring og kompetente øjne udefra, som man kan få på sin forretning, guld værd. Det giver rigtig meget værdi, og så står vi så også med en hel specifik udfordring; vi vil gerne udover Danmarks grænser. Det er den udfordring vi har valgt at folde ud på vores SPRINGBOARD”, forklarer Hanne Groth Telling.

Finn Bødtker, fra Connect Denmark fortæller, at DesignKayaks er en oplagt virksomhed at invitere indenfor til SPRINGBOARD®, fordi formålet med Connect Denmarks tilbud i bund og grund er at hjælpe virksomheder med vækst. Der stilles dog også krav til virksomhederne, og derfor gør Finn meget ud af at screene de interesserede, før de kommer ombord.

”Vi kigger på, at det er virksomheder, der har et vækst-potentiale, men også en vækstambition, der kan og vil noget mere. Vi ser også på, om det er et vækstpotentiale, der har internationalt reach”, siger Finn Bødtker og uddyber:

”Så kigger vi også meget på de mennesker, der er bag virksomheden, og spørger: Ser vi nogle med ambitioner, der brænder og tror på, at de kan det her? Derudover vægter Finn også højt, at virksomhederne besidder en vis portion selvindsigt, så de er i stand til at definere de strategiske udfordringer, som SPRINGBOARD® konceptet er bundet op på.

Designkayaks er en ung virksomhed, hvis vigtigste mission er at ruske op i den traditionelle kajakbranche ved at arbejde med nye farver og udtryk i de kajakker, som de designer. Det er netop det, Connect Denmark kigger efter, når de inviterer virksomheder til SPRINGBOARD®: Virksomheder, der kommer med noget nyt, der har noget andet at byde på – eller en anden indgangsvinkel eller forretningsmodel.

For DesignKayaks var Connect Denmark og SPRINGBOARD® en ukendt mulighed, men grundet deres deltagelse på et iværksætterforløb i Spinderihallerne i Vejle Kommune, som er partnere i Connect Denmark, blev de sat i kontakt med Finn Bødtker.

”Hvis vi ser på partnerskabet med Vejle Kommune, så er mange af de virksomheder, vi møder, ikke nogle, vi selv har mødt 1:1 første gang. Det sker mere ved, at vi har nogle partnere, der i forvejen arbejder med virksomhederne, og som anbefaler Connect Denmark til dem”, siger han.

Det er netop det, som er sket i denne sammenhæng, hvor Spinderihallerne, som hører under Vejle Kommune, anbefalede DesignKayaks at tjekke tilbuddet om SPRINGBOARD® ud, da virksomheden har behov for yderligere sparring indenfor internationalisering – og der kan Connect Denmark så træde til.

"For Spinderihallerne og Vejle Kommune betyder det meget, at vi netop kan formidle virksomheder og iværksættere videre i det etablerede erhvervsfremmesystem i Danmark", siger Majbritt Chambers fra Spinderihallerne, som er projektleder på iværksætterforløbet, som Hanne Telling deltog på i Spinderihallerne i foråret 2019.

Design Kayaks var på SPRINGBOARD® den 20. august 2019, hvor et panel af eksperter hjalp dem godt videre på deres iværksætterrejse, og det er lige præcis dét, som virksomheden fik ud af sin deltagelse.

”Det er et skridt videre i en proces, som er et vigtigt skridt, fordi vi får nogle personer ind, som har en række kompetencer og tager deres tid til at kigge på den problemstilling, som vi har”, siger Hanne Groth Telling og fortsætter, "det var positivt at få sparring fra personer, som kom med en fuldstændig anden baggrund end os selv. Det var med til at give os flere indgangsvinkler til, hvordan vi kan gribe problemstillingen an".

Connect Denmark
Connect Denmark Springboard® i Spinderihallerne i december 2019.

Connect Denmark

Spinderihallerne og Vejle Kommune er medlemmer af Connect Denmark, hvilket giver virksomheder og iværksættere adgang til deres tilbud til strategisk forretningsudvikling. Du kan læse mere om Connect Denmarks tilbud på deres hjemmeside via linket her.