Verdenskendte tape-kunstnere bygger kæmpe værk i Spinderihallerne

Fra 23. august til 21. september kan du opleve en unik installation af den internationale kunstergruppe Numen/For Use i Spinderihallerne. Værket er bygget af tape, og konstruktionerne er så stærke, at man kan kravle rundt i det! Kunstprojektet er en del af Trekantområdets Festuge, og to lignende værker kan opleves i hhv. Haderslev og Vejen.

Trekantområdets Festuge har netop indgået en aftale med den internationale kunstnergruppe Numen/For Use, der i auust for første gang samtidigt bygger tre af deres gigantiske tape-installationer i Danmark. Den ene i Spinderihallerne i Vejle. Værkerne er så store, at publikum kan gå på oplevelse i dem

Kunstnergruppen har de seneste år har oplevet en stigende succes, og deres værker er blevet vist verden rundt - fra Paris, Melbourne og Berlin til Tokyo og Sao Paolo. Til august kan man for første gang opleve hele tre af kunstnergruppen Numen/For Uses unikke tape-installationer i Danmark.

Det sker under Trekantområdets Festuge, hvor Numen/For Use med helt almindeligt tape indtager Spinderihallerne i Vejle, Bispen i Haderslev og Vejen Idrætscenter med gigantiske, organiske konstruktioner, der næsten ophæver tyngdekraften og udfordrer arkitekturens konkrete former.

"Vi er spændte på at se, hvad kunstnergruppens organiske kæmpe-installation gør ved de rå betonhaller - og alle os, der arbejder her eller besøger hallerne. For, det må jo nødvendigvis være en "invasion", der meget konkret kan mærkes på kroppen! Værket er et scoop for Spinderihallerne og for borgere og gæster i Vejle og vi har allerede tænkt det ind i flere af vores øvrige events. Det glæder mig, at Trekantområdets Festuge satser på kunst af den kaliber", siger Eva Sommer Hansen, ansvarlig for kunst & erhverv i Spinderihallerne. 

Numen/For Use har vundet over 25 internationale priser og opnået stor anerkendelse for deres enestående design- og kunstprojekter. Kunstnergruppen består af de tre europæiske industrielle designere Sven Jonke, Christoph Katzler og Nikola Radeljković. Gruppen har eksisteret siden 1998, men det var først i 2008 at den begyndte at eksperimentere med objekter og koncepter uden forudbestemt funktion. Det har blandt andet resulteret i store tape-installationer i en række af verdens største byer - og nu altså også Vejen, Haderslev og Vejle.

Satsningen er en følge af, at Trekantområdets Festuge de seneste par år har haft et øget fokus på kunst - herunder kunst i verdensklasse. Sidste år kunne festugegæsterne således opleve den første Martin Creed solo-udstilling i Danmark, da han lavede ballon-installationer "Half the air in a given space" på tre venues i Trekantområdet. Udstillingen trak på få dage mere end 7000 besøgende og blev en af festugens helt store publikumsmagneter.

- Festugens DNA har altid været, at der skal være kultur på mange forskellige niveauer - og at der skal være noget for alle. Det laver vi ikke om på. Men sidste års store opbakning til Martin Creeds udstilling gav os blod på tanden til at binde an med flere arrangementer i dén kaliber. Udstillingen er jo det bedste bevis på, at Trekantområdet sagtens kan bære kunst i verdensklasse - det har vi publikum til, siger Pernille Holmskov fra Trekantområdet Danmark, der er tovholder på festugen.

De tre udstillinger vil kunne ses i hele festugen fra den 23. august til den 1. september. De er blevet til med støtte fra Region Syddanmarks Kulturpulje, Spar Nord Fonden, Statens Kunstfond og EWII.

Festugen samarbejder med Kunsthal 6100 i Haderslev om genanvendelse af materialerne fra installationerne. Tapen vil blive transformeret til en spektakulær udsmykning i det offentlige rum, som indvies ved åbningen af kunsthallen den 21. september 2019. Når de tre installationer afmonteres, rykker børn og unge nemlig ind i kunsthallen og giver materialet nyt liv. Når udstillingen af det upcyclede værk afsluttes, bortskaffes restmaterialerne i samarbejde med den lokale genbrugsstation.