Re­sili­ence Busi­ness Cup

Resilience Business Cup er en konkurrence og årlig konference, som løb af stablen første gang i Vejle den 25-26. oktober 2018. Fokuset er på at samle startups, store virksomheder og det internationale netværk ”100 Resilient Cities”, så de kan lave global impact sammen. Impact der kan hjælpe med at løse nogle af de forestående udfordringer, som verden står overfor.

Resilience Business Cup 2018

Samarbejde mellem agile startups og ressourcestærke corporates sikrer ny innovation og musklerne til at føre de gode ideer ud i livet. Samspillet med det offentlige betyder, at virksomhederne har konkrete udfordringer at arbejde med og en platform at teste løsningerne på i stor skala. Samtidig giver 100 Resilient Cities netværket mulighed for at sprede den gode løsning til 100 storbyer over hele kloden.

Cuppen er en officiel del af 100 Resilient Cities-samarbejdet, og er det første tiltag med en erhvervsvinkel, der også bringer startups og store virksomheder ind i kampen om at løse byernes udfordringer.

Under selve cuppen arbejder udvalgte startups side om side med store virksomheder og eksperter på området for at løse konkrete udfordringer fra Vejle Kommune og pitche løsningerne for Resilience Business Cup juryen.

Den første Resilience Business Cup 

Årets temaer for den første RBC var Vand, Energi og Social Resiliens, og blev understøttet af blandt andet Siemens Gamesa, Grundfos, +Impact by Danske Bank, Vejle Spildevand, Boligforeningen ØsterBO og forretningsudviklere og fageksperter fra Insero, ConnectDK, Væktsfonden, ResilienceLab og Vejle Kommune.

Efter to intensive dage blev vinderne i kategorierne Vand, Energi og Social Resiliens fundet, og der blev uddelt en Impact-pris på tværs af kategorierne.

Vinderne af Vand og Energi har vundet et samarbejderde om pilotprojekt med Vejle Kommune og rådgivning og sparing på udviklingen af forretningen med cuppens partnere.

Vinderen af Social Resiliens har vundet en kontantpris på 1500 euro samt rådgigning og sparing fra Danske Bank.

Se mere om vinderen af "Water", Aquobex (UK), lige her.

Se mere om vinderen af "Energy", Deedster (Sverige), lige her.

Se mere om vinderen af "Social Resiliens", Ygdra (Danmark), lige her.

Se mere om vinderen af "Impact-prisen", Aquobex (UK), lige her.

Formatet giver reel udvikling

Lisbeth Wolters, stadsarkitekt og områdeschef for teknik og miljø i Vejle Kommune, var imponeret over de forskellige løsningsbud fra de ti startups. Til dagligt arbejder hun med byplanlægning i Vejle, og cuppen gav hende nye indspark til reelt samarbejde og netværk.

”Jeg er ret sikker på, at det er dialog der skal til for at udvikle noget nyt. Konferencen er god til at blive klogere, men skal der udvikles noget, er den her form bedre,” siger hun.

I stedet for et afsluttende netværkspunkt på dagsordenen over et halvt glas hvidvin – hvor halvdelen af deltagerne alligevel tager hjem – har hun over cuppens to dage kommet tættere på både startups, corporates og videnspersoner om de konkrete udfordringer.

”Det at de udvalgte startups kan koble deres løsninger med nogle store danske virksomheder og vores lokale udfordringer gør jo, at de får noget med sig hjem – uanset om de vinder eller ej. Jeg har i hvert fald fået apetitt på det her. Jeg kan godt se, at det her er en af de metoder eller redskaber, vi skal bruge, for at få løst nogle af udfordringerne,” siger Lisbet Wolters.

Allerede på forkant var hun sikker på, at flere at ideerne kunne integreres i udviklingsarbejdet i kommunen.

”Hvis sådan en cup på sigt kan gøre, at vi samtidig med at løse store udfordringer med skybrud eller oversvømmelser samtidig får skabt nogle nye arbejdspladser og virksomheder, så er vi jo virkelig resiliente,” siger hun.