Innovation og entre­pre­nør­skab i folke­skolen

I Spinderihallerne har vi et særligt fokus på at lege innovation og entreprenørskab ind allerede i folkeskolen.

Mange af de virksomheder, der bor i Spinderihallerne har folkeskolen og unge talenter som fokusområde. Entreprenørskab og iværksætteri giver handlekraft og nogle andre kompetencer end traditionelle skolefag, og derfor har vi i både tidligere og nuværende projekter i Spinderihallerne et særligt fokus på børn - fremtidens iværksættere - i et tæt samarbejde mellem virksomheder, FabLab, kulturinstitutioner og innovationsteamet i huset.

Forløb for Innovation og Entreprenørskab i Folkeskolen

2018 blev sparket igang med et brag, da 8. & 9. klasse på Englystskolen afholdt modeshow i Spinderihallerne. I et halvt år havde de i samarbejde med flere af Spinderihallernes virksomheder haft entreprenørskab på skoleskemaet, hvor de har udviklet, designet og produceret deres eget skobrand Orbiz.

Siden 2009 har Spinderihallerne arbejdet målrettet med erhvervsudvikling, innovation og entreprenørskab i tæt samarbejde mellem vidensinstitutioner, kommune, virksomheder, iværksættere og børn. Blandt andet gennem Regionalfondsprojektet; Leg og Læring - Kids n' Tweens Lifestyle, som over 5 år arbejdede med at skabe indsigt og ideer til nye tilbud for børn og unge, ved bl.a. at inddrage børnene i designprocessen og opnå bedre forståelse for målgruppen 3-12 år.

Sådan kan vi hjælpe dig

Vi hjælper gerne med at:

 • formidle kontakt til relevante iværksættere og eksperter i Entreprenørskab for folkeskoleelever
 • etablere samarbejde mellem virksomheder, skoler/uddannelsesinstitutioner og børn
 • inspire til forløb for skoler og elever
 • skabe kontakt til Fonden for Entreprenørskab, hvor din skole måske kan søge om midler til et entreprenørskab-forløb

Junior Startups

Vi bidrager til at udvikle eliten og talentmassen indenfor junior start-ups. Fire 6. klasses elever bedre kendt som "Shit Happens" vandt i efteråret den lokale finale i opfinderkonkurrencen Edison. De har siden 2018 haft en plads i Spinderihallernes Junior Startup-sektion, hvor de kan sidde efter skoletid og arbejde på deres idé med sparring fra bl.a. deres mentor-virksomhed Mind the Future.

FabLab@school.dk

FabLab@school.dk er en platform og et netværk, hvor målet er at inspirere elever til at bruge nye digitale teknologier og give dem kompetencer, mod og lyst til at eksperimentere sig frem til løsninger på virkelighedens problemer i et digitalt fabrikationsværksted og samtidig klæde skolelærerne på til at implementere digitale teknologier og innovation i deres undervisning.

Kontakt os og hør nærmere 

 • Majbritt Chambers

  Faglig leder af innovation og udvikling i Spinderihallerne

  Send e-mail
  telefon 30 57 66 12
 • Peter Dahl

  Leder af FabLab Spinderihallerne

  Send e-mail
  telefon 20 18 90 48