Innovation og entre­pre­nør­skab i folke­skolen

I Spinderihallerne har vi et særligt fokus på at lege innovation og entreprenørskab ind allerede i folkeskolen.

Mange af de virksomheder, der bor i Spinderihallerne har folkeskolen og unge talenter som fokusområde. Entreprenørskab og iværksætteri giver handlekraft og nogle andre kompetencer end traditionelle skolefag, og derfor har vi i både tidligere og nuværende projekter i Spinderihallerne et særligt fokus på børn - fremtidens iværksættere - i et tæt samarbejde mellem virksomheder, FabLab, kulturinstitutioner og innovationsteamet i huset.

Forløb for Innovation og Entreprenørskab i Folkeskolen

2018 blev sparket igang med et brag, da 8. & 9. klasse på Englystskolen afholdt modeshow i Spinderihallerne. I et halvt år har de i samarbejde med flere af Spinderihallernes virksomheder haft entreprenørskab på skoleskemaet, hvor de har udviklet, designet og produceret deres eget skobrand Orbiz.

Vi har tidligere haft projekter som Leg og Læring - Kids n' Tweens Lifestyle, som havde til formål at skabe indsigt og ideer til nye tilbud for børn og unge, blandt andet ved at inddrage børnene i designprocessen og opnå bedre forståelse for målgruppen 3-12 år.

Sådan kan vi hjælpe dig:

Vi arrangerer ikke direkte forløb, men hjælper gerne med at formidle kontakt til relevante iværksættere og eksperter i Entreprenørskab for folkeskoleelever.

Junior Startups

Lige nu har vi et stort fokus på at udvikle eliten og talentmassen indenfor junior start-ups. Fire 6. klasses elever bedre kendt som "Shit Happens" vandt i efteråret den lokale finale i opfinderkonkurrencen Edison. De har nu fået en plads i vores Junior Startup-sektion, hvor de kan sidde efter skoletid og arbejde på deres projekt med sparring fra deres mentor-virksomhed Mind the Future.

FabLab@school.dk

FabLab@school.dk er en platform og et netværk, hvor målet er at inspirere elever til at bruge nye digitale teknologier og give dem kompetencer, mod og lyst til at eksperimentere sig frem til løsninger på virkelighedens problemer i et digitalt fabrikationsværksted og samtidig klæde skolelærerne på til at implementere digitale teknologier og innovation i deres undervisning.

Sådan kan vi hjælpe dig:

Læs mere om vores FabLab-tilbud til skoler her.