Innovation og entre­pre­nør­skab i folke­skolen

I Spinderihallerne har vi et særligt fokus på at lege innovation og entreprenørskab ind allerede i folkeskolen.

Vi har en række initiativer - blandt andet disse:

JUNIOR STARTUPS, som du kan læse mere om her.

NEXT GENERATION, som du kan læse mere om her.

FabLab@School, som du kan læse mere om her.

Børn som designpartnere.

Mange af de virksomheder, der bor i Spinderihallerne, har folkeskolen og unge talenter som fokusområde. Entreprenørskab og iværksætteri giver handlekraft og nogle andre kompetencer end traditionelle skolefag, og derfor har vi i både tidligere og nuværende projekter i Spinderihallerne et særligt fokus på børn - fremtidens iværksættere - i et tæt samarbejde mellem virksomheder, vores FabLab, kulturinstitutioner og innovationsteamet i huset.

Forløb for Innovation og Entreprenørskab i Folkeskolen

2018 blev sparket igang med et brag, da 8. & 9. klasse på Englystskolen afholdt modeshow i Spinderihallerne. I et halvt år havde de i samarbejde med flere af Spinderihallernes virksomheder haft entreprenørskab på skoleskemaet, hvor de har udviklet, designet og produceret deres eget skobrand Orbiz.

Du kan se en video om projektet fra Englystskolen lige her på YouTube.

Siden 2009 har Spinderihallerne arbejdet målrettet med erhvervsudvikling, innovation og entreprenørskab i tæt samarbejde mellem vidensinstitutioner, kommune, virksomheder, iværksættere og børn. Blandt andet gennem Regionalfondsprojektet; Leg og Læring - Kids n' Tweens Lifestyle, som over 5 år arbejdede med at skabe indsigt og ideer til nye tilbud for børn og unge, ved bl.a. at inddrage børnene i designprocessen og opnå bedre forståelse for målgruppen 3-12 år.

Du kan se en film på YouTube om børn som designpartnere lige her.

Sådan kan vi hjælpe dig

Vi hjælper gerne med at formidle kontakt til relevante iværksættere og eksperter i entreprenørskab for folkeskoleelever. Vi kan også hjælpe med at etablere samarbejde mellem virksomheder, skoler/uddannelsesinstitutioner og børn samt inspirere til forløb for skoler og elever. Vi kan ligeledes skabe kontakt til Fonden for Entreprenørskab, hvor din skole muligvis kan søge om midler til et entreprenørskab-forløb. Læs mere om Fonden for Entreprenørskab her.

Junior Startups

Vi bidrager til at udvikle eliten og talentmassen indenfor junior start-ups. Fire 6. klasses elever bedre kendt som "Shit Happens" vandt i efteråret den lokale finale i opfinderkonkurrencen Edison. De har siden 2018 haft en plads i Spinderihallernes Junior Startup-sektion, hvor de kan sidde efter skoletid og arbejde på deres idé med sparring fra bl.a. deres mentor-virksomhed Mind the Future.

Du kan se en video med Shit Happens fra DR Ultra Nyt på YouTube lige her.

FabLab@school.dk

FabLab@School er en platform og et netværk, hvor målet er at inspirere elever til at bruge nye digitale teknologier og give dem kompetencer, mod og lyst til at eksperimentere sig frem til løsninger på virkelighedens problemer i et digitalt fabrikationsværksted og samtidig klæde skolelærerne på til at implementere digitale teknologier og innovation i deres undervisning.

Du kan se en video om FabLab@School på YouTube lige her.

Kontakt os og hør nærmere 

 • Majbritt Chambers

  Udvikling og entreprenørskab
  Medstrøm, Junior Iværksætteri Udlejning af lejemål

  Send e-mail
  telefon 30 57 66 12
 • Peter Dahl

  Leder af FabLab Spinderihallerne

  Send e-mail
  telefon 20 18 90 48