Vej­le Kom­mu­nes innovationsteam

Spinderihallerne er etableret af et kommunalt udviklingsteam; en lille kerne af nøglepersoner med forskellige kompetencer og fagområder. Teamet står for udvikling, inspiration og provokation, projektledelse og daglig drift. Vi har kompetencer til at udvikle, virkeliggøre ideer og ydelser samt lede store, komplekse udviklingsprojekter. Kontakt os gerne og bliv klogere på, hvordan vi kan samarbejde.

Spinderihallerne er etableret af et kommunalt udviklingsteam, der foruden den daglige udvikling og ledelse af virksomhedsmiljøet, arbejder med en række projekter inden for områderne design, kunst og innovation, teknologi, læring og forretningsudvikling.

Du kan se vores team samt finde vores kontaktinformationer her.

I teamet arbejder vi for at styrke de kreative erhverv lokalt, regionalt - og gerne internationalt. Det gør vi ved at: 

  • Fokusere på  introduktion af nye tendenser, afprøvning af metoder og udvikling af bæredygtige løsninger, som bidrager til vækst og udvikling hos erhvervsliv og borgere.
  • Facilitere et internationalt udviklings- og vidensmiljø i Spinderihallerne, som skaber vækst gennem kreativitet, designdreven innovation og forretningsudvikling.
  • Arbejde tværfagligt og altid i samspil med borgere, virksomheder, politikere og vidensinstitutioner
  • Samarbejde med en række viden- og kulturinstitutioner, kunstnere og foreninger med henblik på at skabe udvikling og innovation. 
  • Skabe forretningsudvikling for og med etablerede virksomheder i Vejle Kommune og Region Syddanmark ved at styrke og facilitere brugen af design, kunst, teknologi og kreative kompetencer.
  • Afprøve nye former for erhvervsudvikling, bl.a. ved at eksperimentere med offentlig-privat samarbejde, og gennem udvikling og facilitering af en række regionale og internationale udviklingsprojekter. Projekter, der har til formål at opbygge nye kompetencer og ny viden, der kan være med til at sikre konkurrencedygtighed og skabe vækst. Lige nu deltager vi i projektet MEDSTRØM.
  • Fungere som udviklings- og inspirationsenhed for Vejle Kommune inden for innovation, strategi- og organisationsudvikling. 

En vigtig opgave består også i konstant at udbygge Spinderihallernes netværk og sikre det faglige input og den specialviden, der er nødvendig for at løse de opgaver vi påtager os. Det sker gennem samarbejder med bl.a. Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og en række andre institutioner.