FabLab får ny samarbejdspartner

Nu bliver det nemmere at 3D-printe den gode idé

Med åbningen af AI Innovation House i Vejle får FabLab Spinderihallerne en ny vigtig samarbejdspartner. Nu bliver det nemmere for Vejlevirksomheder at 3D printe den gode idé.

AI Innovation House og FabLab Spinderihallerne giver virksomheder mulighed for hurtigere at komme i gang med produktion af prototyper.

– Samarbejde mellem FabLab Spinderihallerne og AI Innovation House bliver en utrolig spændende rejse ud i mulighedernes land. Et prototypeunivers der forener den digitale og fysiske produktion, og med sikkerhed kan tage os helt nye steder hen, siger Peter Dahl, der er leder af FabLab Spinderihallerne.

Artiklen fortsætter under billedet

Prototype

Det bliver nemmere at lave prototyper hurtigt

Mulighederne blev allerede tydelige da, Peter Dahl for nylig mødte Thomas Munch-Laursen, der er CEO i Aguardio. Virksomheden producerer et produkt, som kan identificere løbende toiletter. Hos Aguardio er netop prototyping et vigtigt element i produktudviklingen.

– Nogle gange har vi brug for meget hurtigt at kunne vise en løsning over for en kunde. Så én af fordelen ved at være en del af AI Innovation House er, at jeg får mulighed for at arbejde sammen med Peter og FabLab Spinderihallerne. Det glæder jeg mig meget til, fortæller Thomas Munch-Laursen.

Samarbejdet med FabLab Spinderihallerne giver virksomhederne i AI Innovation House nemmere adgang til det, der kaldes “rapid prototyping”.

Altså en mulighed for at få fremstillet en prototype meget hurtigt. Og netop det er afgørende for, at man hurtigt kommer videre, når man som virksomhed er i gang med at udvikle et nyt produkt. I FabLab Spinderihallerne har man stor erfaring med hvordan man griber prototyping an.

– Vi arbejder tæt sammen med de virksomheder, der har til huse i spinderihallerne. De får hjælp hos os, hvis de har brug for at lave prototyper af nye produkter. Den erfaring – hvor vi arbejder tæt sammen med virksomheden – om deres produktudvikling, kan vi tage med ind i samarbejdet med AI Innovation House, forklarer Peter Dahl.

Også Malene Østergaard, der er COO i AI Innovation House, glæder sig til samarbejdet.

– I AI Innovation House arbejder vi med, det vi kalder LiveLabs, som et tilbud til husets lejere og i særdeleshed iværksætterne. Vi blev ret hurtigt klar over, at et samarbejde med FabLab Spinderihallerne ville kunne bidrage med noget helt unikt i den sammenhæng. Det er et helt fantastisk sted, med dygtige og engagerede mennesker. Og jeg forventer faktisk, at FabLab kommer til at bidrage til, at virksomhederne her får en endnu mere innovativ og legende tilgang til deres forretning f.eks. i forhold til udvikling af prototyper, siger Malene Østergaard.

Fablab Spinderihallerne er et fysisk værksted med digitalt produktionsudstyr, så som laserskærer, 3D-printere, udstyr til kodning og programmering og meget mere. En digital høvlebænk hvor prototyper og eksperimenter bliver til virkelighed. – Ingen ideer er for vilde, siger Peter Dahl.

Store ambitioner

Både hos FabLab Spinderihallerne og AI Innovation House er ambitionerne store.

– AI Innovation House kan knytte FabLab endnu tættere på erhvervslivet. Kunstig intelligens og digitalisering er et fagområde, hvor det går rigtig stærkt nu. Det er rigtig sjovt at være en del af den udvikling. FabLab repræsenterer netop en ny måde at tænke udvikling på, og her kan FabLab og husets lejere og partnere virkelig bruge hinanden. Og spille hinanden endnu bedre, fortæller Malene Østergaard.

Fablab Spinderihallerne hviler i dag på tre ben. Her kommer borgere, virksomheder og uddannelsesinstitutioner for at samarbejde og hente viden. Det er et sted, hvor mennesker, virksomheder, vidensinstitutioner, netværk og studerende mødes til kompetence- og idéudvikling.

– I Fablab arbejder vi ud fra tanken om “How to make almost anything”. Og med det nye samarbejde er der ingen tvivl om, at værktøjskassen kun bliver endnu større, siger Peter Dahl.

FabLab
  • Peter Dahl

    Leder af FabLab - få erhvervsrådgivning

    Send e-mail
    telefon 20 18 90 48