FabLab

FabLab Spinderihallerne er et moderne prototypeværksted, hvor du møder de nyeste, digitale produktionsteknologier og uddannede instruktører, som står klar til at hjælpe dig i gang med at bruge teknologierne til at bygge (næsten) alt.

Hvad er et FabLab?

Et FabLab – FABrication LABoratory – er et kreativt, højteknologisk prototypeværksted, og uanset om det drejer sig om en i plast til støvsugeren, et elektronikprojekt, en t-shirt med tryk, kan det laves i FabLab. Fabrikationslaboratoriet samler alle de nyeste produktionsteknologier, og samspillet mellem mand, maskine og avanceret software gør det muligt for selv begyndere at arbejde i alle mulige materialer og producere i en kvalitet, det er svær at matche i et traditionelt træværksted.

Hvem kan bruge FabLab?

Alle kan komme og bruge FabLab. og med de nye teknologier og metoder åbner sig en helt ny verden for, hvad du kan producere på egen hånd – uanset om det er til din virksomhed, skolen eller som hobbybruger.

Et globalt netværk

Men FabLab er ikke bare et værksted. Det er et verdensomspændende netværk med labs og kurser, som blev startet af det tekniske universitet MIT i Boston, som har udviklet sig til en global bevægelse, hvor ideer og innovation opstår.  FabLab Spinderihallerne er godkendt af FabFoundation, og vi samarbejder med digitale værksteder globalt om at give adgang til de nyeste produktionsteknologier og hjælpe dig til at dele dine ideer, så de kan blive til stærke designkoncepter og forretningsmuligheder. 

Hvorfor et FabLab?

Vores vision er at sikre alle medarbejdere i virksomheder, borgere i Vejle Kommune på tværs af alder, køn, kultur og etnicitet muligheden for  at eksperimentere med nyeste produktionsteknologier og derved ruste dem til fremtidens teknologiske muligheder.  Alle børn og unge, der forlader deres uddannelse, skal have kompetencer, mod og lyst til at eksperimentere sig frem med nyeste produktionsteknologier til innovative løsninger på virkelighedens problemer og dele deres løsninger med omverdenen.

Sponsorer

FabLab drives af Vejle Kommunes Innovationsteam og Uddannelse og læring. Alle aktiviteter har et almennyttigt formål og retter sig primært mod elever og iværksættere. Vi er taknemmelige for de mange tilskud, vi modtager fra fonde og sponsorer: A.P. Møller Fonden, Region Syddanmarks Uddannelsespulje, EU's regional Fond, Kunstrådet. Vi modtager gerne sponsorater af teknologier eller til FabAcademy uddannelse af pionerer, der kan hjælpe os med at udbrede vores vision til virksomheder og uddannelser.Kontakt os, hvis du er interesseret i at blive sponsor.

  • Peter Dahl

    Leder af FabLab Spinderihallerne

    Send e-mail
    telefon 20 18 90 48