FabLab

FabLab Spinderihallerne er et moderne prototypeværksted, hvor du møder de nyeste, digitale produktionsteknologier og uddannede instruktører, som står klar til at hjælpe dig i gang med at bruge teknologierne til at bygge (næsten) alt.

 • Peter Dahl

  Leder af FabLab Spinderihallerne

  Send e-mail
  telefon 20 18 90 48
 • Lars Eriksen Høeg

  FabLab instruktør

  Send e-mail
  mobil 28 60 77 91
 • Simon Vibe Grevsen

  Læringsrådgiver

  Send e-mail
  telefon 22 90 39 36
 • Johannes van Roest Dahl

  FabLab instruktør

  Send e-mail
  mobil 29 32 83 21
 • Shanice Otersen

  BioLab instruktør

  Send e-mail
  mobil 21 47 44 82

Hvad er et FabLab?

Et FabLab – FABrication LABoratory – er et kreativt, højteknologisk prototypeværksted, og uanset om det drejer sig om en i plast til støvsugeren, et elektronikprojekt, en t-shirt med tryk, kan det laves i FabLab. Fabrikationslaboratoriet samler alle de nyeste produktionsteknologier, og samspillet mellem menneske, maskine og avanceret software gør det muligt for selv begyndere at arbejde i alle mulige materialer og producere i en kvalitet, det er svær at matche i et traditionelt træværksted.

Hvem kan bruge FabLab?

Alle kan komme og bruge FabLab. og med de nye teknologier og metoder åbner sig en helt ny verden for, hvad du kan producere på egen hånd – uanset om det er til din virksomhed, skolen eller som hobbybruger.

Makere

Hver tirsdag fra kl. 15 - kl. 20 (uge 27, 28, 29 og 30 undtaget) kan iværksættere, designere, kunstnere, ”makere”, private, virksomheder, unge og gamle komme forbi til åbent FabLab. Elsker du at lave dine egne gadgets? Har du en idé, som du kunne tænke dig at formgive? Eller mangler du en dims til kaffemaskinen eller den fjernstyrede bil? Så er vores åbne digitale værksted måske noget for dig!

Virksomheder og FabLab

Har du brug for sparring om digitale teknologier i forhold til din virksomheds egne produkter? Så kan du få personlig sparring i FabLab. Det sker hver torsdag kl. 9.00-12.00 og er GRATIS* (uge 27, 28, 29 og 30 undtaget) 

Skoler og FabLab

FabLab er en unik mulighed for at lære eleverne designtænkning og teknologiforståelse, så de bliver rustet med det 21.århundredes kompetencer i både teori og praksis.

BioTechLab 

Læs mere om det nye BioLab i FabLab Spinderihallerne her

 

Få de seneste nyheder og informationer fra FabLab 

Et globalt netværk

Men FabLab er ikke bare et værksted. Det er et verdensomspændende netværk med labs og kurser, som blev startet af det tekniske universitet MIT i Boston, som har udviklet sig til en global bevægelse, hvor ideer og innovation opstår.  FabLab Spinderihallerne er godkendt af FabFoundation, og vi samarbejder med digitale værksteder globalt om at give adgang til de nyeste produktionsteknologier og hjælpe dig til at dele dine ideer, så de kan blive til stærke designkoncepter og forretningsmuligheder. 

Hvorfor et FabLab?

Vores vision er at sikre alle medarbejdere i virksomheder, borgere i Vejle Kommune på tværs af alder, køn, kultur og etnicitet muligheden for  at eksperimentere med nyeste produktionsteknologier og derved ruste dem til fremtidens teknologiske muligheder.  Alle børn og unge, der forlader deres uddannelse, skal have kompetencer, mod og lyst til at eksperimentere sig frem med nyeste produktionsteknologier til innovative løsninger på virkelighedens problemer og dele deres løsninger med omverdenen.

Sponsorer

FabLab drives af Vejle Kommunes Innovationsteam og Uddannelse og læring. Alle aktiviteter har et almennyttigt formål og retter sig primært mod elever og iværksættere. Vi er taknemmelige for de mange tilskud, vi modtager fra fonde og sponsorer: A.P. Møller Fonden, Region Syddanmarks Uddannelsespulje, EU's regional Fond, Kunstrådet. Vi modtager gerne sponsorater af teknologier eller til FabAcademy uddannelse af pionerer, der kan hjælpe os med at udbrede vores vision til virksomheder og uddannelser. Kontakt os, hvis du er interesseret i at blive sponsor.