Skyen – en total-installation­ af kunstner Jacob Remin

Skyen består af hundredvis af svævende, forbundne micro-computere, udstyret med tusindvis af lysdioder. Kabler føres fra udvalgte punkter i Skyen ned til sit eget serverrack og udgør samlet set et lille datacenter – eller en ”sky” i miniudgave.

Udover at være en teknisk installation, er Skyen også et kunstnerisk værk – et fysisk rum til kritisk refleksion og meditation over internettets rolle og betydning for vores liv og vores planet.

I Spinderihallernes FabLab, lærer børn og voksne om hvordan ny teknologi fungerer – men, de lærer også at bruge den som materiale og medspiller i en skabende proces – ligesom Jacob Remin har gjort det.  Ved at åbne teknologiens sorte boks og rive indmaden ud af den, viser kunstneren, at teknologien ikke er magi. Den er skabt af mennesker og kan kontrolleres, programmeres og re-programmeres. Teknologien kan være lige dét, vi vil have den skal være.

Spinderihallerne ønsker, at Skyen skal være mødested og legeplads for mennesker i alle aldre. Et sted, hvor vi kan tale om teknologien, men også eksperimentere med at være sammen med den på nye og anderledes måder. Har du ideer til samtaler, workshops, meditationer, fysiske aktiviteter, fester….så kontakt Eva Sommer eller FabLab i Spinderihallerne.

Skyen er i løbet af en uge i marts 2022 samlet og monteret på stedet af en gruppe på ca. 30 frivillige. Du kan se deres navne på skiltet ved siden af.

Du finder Skyen lige ud for FabLab i bunden af Spinderihallerne. 

Skyen