Pro­jek­ter i huset

Spinderihallerne har iværksat og deltager i flere større regionale og internationale udviklingsprojekter, med det formål at opbygge platforme for ny viden og nye kompetencer, der kan være med til at skabe vækst og sikre konkurrencedygtighed. Vores hovedfokus er projekter, der kan sikre større viden om kreativitet og design som katalysator for vækst og forretningsudvikling.

 • Hvad arbejder vi med lige nu?

 • MEDSTRØM

  Kompetenceudvikling gennem brug af kreative kompetencer

  MEDSTRØM tilbyder kompetenceudviklingsforløb til dig uanset, hvor du er på din iværksætterrejse: Lige fra den første idé til opstart, vækst og ekspansion: 

  TANKESTRØM- er en 2-dages camp for dig som går med den spirende idé og gerne vil afprøve idéen i samarbejde med vores rådgivere og andre spirer – IDÉFASEN.Læs mere om Tankestrøm her.

  POWER UP - er et 3 måneders opstart-forløb for dig som er kommet videre fra idéfasen og nu er klar til at tage skridtet videre og starte egen virksomhed – ETABLERINGSFASEN. Læs mere om Power Up her.

   STRØMSTYRKE - er et 9 måneders forretningsudviklingsforløb for dig som har etableret virksomhed og nu er klar til at udvikle og skabe vækst i din virksomhed – VÆKSTFASEN. Læs mere om Strømstyrke her.

  HØJ SPÆNDING - er individuelle forløb for iværksættere/mikrovirksomheder med gazellepotentiale i egen virksomhed eller i samarbejder ved konsortiedannelser – EKSPANSIONSFASEN. Læs mere om Høj Spænding her.

  Spinderihallerne er aktivitetsansvarlig for opstartsforløbene POWER UP. 
  Læs mere om projekt MEDSTRØM og de enkelte forløb, samt startsdatoer her.

 • ScaleUp for oplevelseserhverv og turisme

  Spinderihallerne, Insero og SE Next Step tilbyder lige nu et 5 måneders acceleratorprogram, hvor vi kobler din virksomhed med de rette forretnings- og industrieksperter fra etablerede virksomheder og sammensætter et stærkt advisory board - alt sammen skræddersyet til din virksomhed.

  Læs mere om Scale-Up eliteforløb her.

 • Resilience Business Cup

  Resilience Business Cup er en ny markedsplatform, der foreninger de modigste corporates, 1000 internationale startups og 100 resiliente byer i kampen om at løse fremtidens globale udfordringer.

  Resilience Business Cup fokuserer på samarbejdet mellem store corporates og små startups - og udnytter det bedste fra begge verdener. Sammen skal de finde innovative løsninger på globale udfordringer og udvikle morgendagens forretningsmodeller. Gennem et helt året screenes og udvælges de bedste startsups, som så i sensommeren 2018 mødtes i Vejle for at dyste om de bedste teknologiske løsninger.

  Læs mere om Resilience Business Cup her.

 • FabAcademy

  Would you like to work within innovation and design? Or start your own tech-company? FabAcademy provides you with the skills and the international network to make your dream come true!

  FabAcademy gets you skilled in fast prototyping and access to a great international network, during 20 intense weeks of hands-on learning!

  Get further information about FabAcademy here.

   

 • FabLab Spinderihallerne

  FabLab Spinderihallerne er et moderne prototypeværksted, hvor du møder de nyeste, digitale produktionsteknologier og uddannede instruktører, som står klar til at hjælpe dig i gang med at bruge teknologierne til at bygge (næsten) alt.

  Læs mere om vores FabLab her.

 • Fablab@SCHOOL

  FabLab Spinderihallerne er en del af det tværkommunale forsknings- og undervisningskonceptet FabLab@School, som blev etableret i 2013.

  Fablab@School blev startet i Danmark i marts 2013 af Aarhus Universitet, CAVI og Spinderihallerne, Vejle Kommune. Siden er flere kommuner kommet med, og Fablab Spinderihallerne har været med til at etablere Fablabs på en række skoler i kommunen.

   

 • Entreprenørskab i folkeskolen

  I Spinderihallerne har vi et særligt fokus på at lege innovation og entreprenørskab ind allerede i folkeskolen.

  Mange af de virksomheder, der bor i Spinderihallerne har folkeskolen og unge talenter som fokusområde. Entreprenørskab og iværksætteri giver handlekraft og nogle andre kompetencer end traditionelle skolefag, og derfor har vi i både tidligere og nuværende projekter i Spinderihallerne et særligt fokus på børn - fremtidens iværksættere - i et tæt samarbejde mellem virksomheder, FabLab, kulturinstitutioner og innovationsteamet i huset.

  Læs mere om entreprenørskab i folkeskolen her,

 • Undringsdreven innvoation og forretningsudvikling

  Har du som leder, medarbejder eller selvstændig erhvervsdrivende et ønske om at træde ud af hamsterhjulet? At stoppe op for at blive udfordret til at tænke, undres og udforske din og din virksomheds udvikling på en ny måde – så er en filosofisk undren måske en løsning for dig.

  Metoderne bygger på et treårigt forskningsprojekt med Aalborg universitet og erfaringer fra forløb med både private og offentlige organisationer samt nystartede og etablerede selvstændige.

  Læs mere om undringsdrevet innovation her.